Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Krol accepteert boete voor hack

Mark van Dorresteijn
Tweede Kamerlid Henk Krol (50PLUS) gaat niet in hoger beroep tegen zijn veroordeling, zo liet hij gisteren weten.
Krol accepteert boete voor hack
Foto: ANP - Jerry Lampen

Krol heeft ingebroken in de website van een Brabants laboratorium en daar patiëntendossiers ingezien. Hij kreeg een boete van 750 euro voor computervredebreuk. Krol kon inloggen doordat een cliënt van de Diagnostiek voor U het paswoord afkeek van zijn behandelaar en het vijfcijferige paswoord onthield.

Slechte beveiliging

Volgens Krol is hij niet veroordeeld voor het hacken, maar omdat hij te snel naar de pers is gestapt met zijn bevindingen over de slechte beveiliging van de internetpagina. Hij vindt het niet zijn rol om daar tegenin te gaan. ‘Daar moet de Nederlandse Vereniging van Journalisten zich maar eens over uitspreken.’

Potje van de VVD

Het laboratorium liet eerder weten dat zij Krol niet vervolgen voor de aangerichte schade. Daar is Krol blij mee, zo laat hij weten. En ook over de boete maakt hij zich geen zorgen. ‘Een Kamerlid van de VVD gaat met een potje rond, dus de boete wordt door de Kamerleden gezamenlijk betaald’, stelt Krol. Volgens een woordvoerder van de VVD is dit laatste niet aan de orde.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.