Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Kwaliteitswet langdurige zorg komt eind dit jaar

De ministerraad heeft er op voorstel van staatssecretaris Van Rijn van VWS mee ingestemd om het wetsvoorstel 'Beginselenwet zorginstellingen' in te trekken en om de daarin beschreven kwaliteitseisen voor de langdurige zorg op te nemen in het nieuwe wetsvoorstel voor de AWBZ. Het nieuwe wetsvoorstel wordt aan het einde dit jaar aan de Tweede Kamer gezonden.
Kwaliteitswet langdurige zorg komt eind dit jaar

Het kabinet komt daarmee tegemoet aan de wens van een grote Kamermeerderheid, die het kabinet op 17 juni verzocht de Beginselenwet in samenhang met het nieuwe wetsvoorstel te bekijken. Eerder was de bescherming tegen geweld in de zorgrelatie – een ander onderdeel van de Beginselenwet – al overgenomen in de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz). Die wet is al aangenomen door de Tweede Kamer.

1 REACTIE

  1. Gewoon in de zorg doen wat je moet doen en het IGZ heel heel strenge maatregelen laten nemen als zulks niet gebeurt (o.a. bestuur op straat); dan heb je geen wet nodig.
    Wat heb ik eraan als in de wet staat dat iemand eenmaal per week wordt gedoucht en eens per 2 dagen een inco krijgt en voor die patient is het hard nodig en heel heel fijn als vaker gedoucht wordt en een inco wordt gegeven als dat nodig is.
    Die van Rijn en Truus Schippers staan heel gewichtig over een zorgwet te ouwepraten, terwijl ze beter een maand mee kunnen lopen in een verpleeg en zorginstelling; maar niet de zorginstelling waar de ouder van van Rijn ligt; daar schieten we niks mee op.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.