Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Laboratoriafusie Tjongerschans en KCL

De klinisch chemische laboratoria van het KCL in Leeuwarden en ziekenhuis De Tjonger-schans in Heerenveen worden per 1 juli 2009 in één organisatorisch verband samengevoegd.

Met dit besluit willen de besturen van het ziekenhuis en het laboratorium innoveren en effectiever werken. In De Tjongerschans blijft een volledig geoutilleerd laboratorium aanwezig voor het direct noodzakelijke laboratoriumonderzoek. Uitvoering van de complexe en dure onderzoeken vindt plaats in het KCL in Leeuwarden. De medewerkers blijven in dienst van de eigen werkgever.

Vakgroep klinische chemici

De klinisch chemici van De Tjongerschans en het KCL vormen één vakgroep en zijn integraal verantwoordelijk voor de totale laboratoriumdiagnostiek op alle locaties. Het KCL heeft laboratoriumlocaties te Leeuwarden, Dokkum, Franeker en Harlingen.Er wordt gestreefd naar verdergaande samenwerking met andere laboratoria. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees meer:

U-Diagnostics is eerste private laboratorium

“Van samenwerken word je beter”

MC Groep en St. Jansdal openen samen poli

Drie ziekenhuizen werken samen bij ic’s

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.