Landelijke coöperatie voor acute wijkverpleging

Vijf zorgorganisaties hebben de coöperatie ‘Thuis&Veilig’ opgericht voor acute wijkverpleging in de avond-, nacht- en weekeinduren. Het gaat om Fundis, Sensire, Espria, ZuidZorg en Florence. Andere zorgorganisaties worden opgeroepen zich aan te sluiten zodat een landelijke dekking ontstaat.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

De zorgorganisaties gaan vanaf 1 januari 2018 samenwerken om de nu verliesgevende infrastructuur buiten kantooruren overeind te houden en financieel gezond te maken. De coöperatie wil op termijn één telefoonnummer gebruiken voor een landelijke hulplijn. Dat nummer kan gebruikt worden voor acute verpleegkundige zorgvragen die nu vaak bij de spoedeisende hulp terechtkomen.

Kwetsbare ouderen
Acute wijkverpleging is een voorziening voor thuiswonende cliënten, vaak ouderen, die bijvoorbeeld ’s nachts uit bed vallen of problemen ondervinden met hulpmiddelen. In heel Nederland roepen jaarlijks ongeveer 140.000 mensen buiten kantoortijd de hulp in van wijkverpleegkundigen. Aan de beschikbaarheid ervan wordt ieder jaar circa 20

0
543

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.