Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Langer verscherpt toezicht Veilig Thuis Gelderland Zuid

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
De Inspectie Jeugdzorg en de Inspectie voor de Gezondheidszorg hebben het verscherpt toezicht verlengd van Veilig Thuis Gelderland Zuid.
1. toezicht301stockxchng.jpg
Foto: Stockxchng

Veilig Thuis Gelderland Zuid, onderdeel van GGD Gelderland Zuid, heeft meer tijd nodig om verbeteringen te realiseren. De verlenging duurt tot 21 april 2017.

Zorgelijk
De inspecties vinden de situatie nog steeds zorgelijk. Een te groot aantal onderzoeken duurt langer dan tien weken, dat is niet acceptabel. Daarnaast zijn de inspecties van mening dat Veilig Thuis Gelderland Zuid nu en op korte termijn geen voldoende zal halen voor een hertoets Stap 1. De inspecties hebben geconstateerd dat er al wel belangrijke maatregelen zijn getroffen. De wachtlijsten zijn inmiddels gedaald tot een aanvaardbaar niveau.

Verbeteringen
In de verlengde periode van het verscherpt toezicht monitoren de inspecties of de aangekondigde verbetermaatregelen worden uitgevoerd en geborgd. Ook verwachten de inspecties dat Veilig Thuis ervoor zorgt dat de wachtlijsten komende maanden structureel laag en op een aanvaardbaar niveau blijven.

Verscherpt toezicht
Op 22 april 2016 is Veilig Thuis Gelderland Zuid onder verscherpt toezicht gesteld voor een periode van zes maanden. Vooral de omvang van de wachtlijsten en de onjuiste informatie die Veilig Thuis Gelderland Zuid hierover gaf aan de inspecties, waren aanleiding voor het verscherpte toezicht. Gedurende het traject van verscherpt toezicht hebben de inspecties op meerdere momenten verschillende toezichtactiviteiten uitgevoerd. Deze bestonden onder andere uit aangekondigd en onaangekondigd toezicht op locatie, bestuurlijke gesprekken en monitoring van de wachtlijsten.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.