Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Lapré beoogd voorzitter NVZD

Emeritus hoogleraar Ruud Lapré is voorgedragen als voorzitter van de vereniging van bestuurders in de gezondheidszorg NVZD. Oud-directeur Jos de Beer van GGZ Nederland is daarnaast kandidaat om in het bestuur leiding te gaan geven aan de uitvoerende taken van het NVZD-bureau.
Lapré beoogd voorzitter NVZD

De NVZD had sinds het tumultueuze vertrek van Jan Aghina dit jaar geen voorzitter meer. Het is de bedoeling dat de nieuwe onafhankelijke voorzitter een boegbeeldfunctie gaat bekleden en de dagelijkse leiding in handen ligt van het bestuur, onder leiding van Jos de Beer.

Loopbaan

“Het lijkt me een leuke uitdaging”, zegt Lapré. “Tijdens een eerste gesprek heb ik kunnen vaststellen wat de agenda wordt voor de toekomst. Ik wil me graag hard maken voor meer vertrouwen in zorgbestuurders vanuit de samenleving. Daarnaast wil ik de binding van de leden met de vereniging gaan versterken. En ook het zoeken naar en ondersteunen van jong bestuurtalent binnen zorgorganisaties vind ik een belangrijk agendapunt.”

Dienend voorzitter

Lapré verklaart verder vooral een dienende rol te willen spelen als voorzitter en dat hij de toekomstige samenwerking met Jos de Beer zeer op prijs stelt. De leden van de NVZD moeten in november nog formeel stemmen over de benoeming van Lapré.

Loopbaan

Lapré was ruim twintig jaar hoogleraar gezondheidszorgbeleid en economie van de gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Daarnaast was Lapré medeverantwoordelijk voor het oprichten van het Instituut Beleid en Management Gezondheidszorg (iBMG).

Convention Company

Een andere vernieuwing bij de NVZD is de samenwerking met de Convention Company. Vanaf 1 oktober zijn de NVZD en de Convention Company partners. De vereniging besteedt hiermee de uitvoering van haar congressen uit. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

NVZD wil verder met onafhankelijke voorzitter

Jan Aghina verlaat NVZD na mediation

Terugkeer Aghina NVZD blijft mogelijk

Damen noemt uitlatingen Aghina ‘onzin’

Zorgvisie Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws met de gratis Zorgvisie e-mailnieuwsbrief.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.