Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Laurentius leent 102 miljoen voor nieuwbouw

Het Laurentius Ziekenhuis in Roermond gaat bouwen en heeft hiervoor een financieringsarrangement van 102 miljoen euro gekregen. Hoe een middelgroot hospitaal dat voor elkaar heeft gekregen in een regio vol andere ziekenhuizen, vertelt bestuursvoorzitter Jack Thiadens deze maand in het Zorgvisie magazine.
Laurentius leent 102 miljoen voor nieuwbouw

Om de financiering rond te krijgen heeft Thiadens een bouwplan ‘nieuwe stijl’ ingediend bij de bank. Onderdeel hiervan is compact bouwen op basis van realistische groeipercentages. ‘Wij gaan uit van een groeipercentage van nul, maar zelfs met nog soberder scenario’s van minus 3 procent komt onze businesscase en financiering niet in gevaar’, zegt Thiadens in het augustusnummer van Zorgvisie. ‘Laten we eerlijk zijn, een paar ziekenhuizen in Nederland zijn veel te groot gebouwd. Miljoenen te veel geïnvesteerd. Verdien dat in de huidige nieuwe regelgeving maar eens terug.’ In het artikel onthult de bestuurder alle ’tips en tricks’ voor een kansrijk financieringsplan voor bouw.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.