Leefstijlmonitoring helpt bij veilig thuis wonen ouderen

In het project leefstijlmonitoring worden alle bewegingen van de oudere thuis via sensoren op afstand gevolgd. Zo kan de oudere langer veilig thuis blijven wonen en worden afwijkingen in gedrag of leefstijl vroeg gesignaleerd.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Medewerkers van zorg&meldcentrale Alerta zien geen beelden, maar activiteit. Foto: Alerta

‘Er is simpelweg niet voldoende mankracht om zoveel mensen op een verantwoorde manier thuis te laten wonen’, zegt Jos Korfage van meld&zorgcentrale Alerta. Samen met de bestuurder van zorgaanbieder Carintreggeland uit Hengelo, het zorgkantoor van Menzis en leverancier FocusCura ontstond het idee om alleenwonende ouderen met beginnende geheugenproblemen een tijd lang te volgen met sensoren in het eigen huis zodat de patronen van deze mensen zichtbaar worden.

Projectplan Leefstijlmonitoring

Korfage zocht de samenwerking op met een woningbouwvereniging en de gemeente. Gezamenlijk stelden zij een projectplan op. Het plan kreeg de naam ‘Leefstijlmonitoring’ en duurt anderhalf jaar. De pilot kost 120.000

0
662

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.