Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Lentis bepaalt vervolgtraject met eTriage

Mark van Dorresteijn
Lentis gaat als eerste ggz-organisatie in Nederland zelfstandig aan de slag met eTriage. Via eTriage kunnen nieuwe patiënten online een op maat gemaakte combinatie van vragenlijsten en psychologische tests invullen die informatie geeft over hun specifieke klachten.
Lentis bepaalt vervolgtraject met eTriage
Foto: ANP - Koen Suyk

Specialisten beoordelen de informatie en gebruiken die om de patiënt snel naar de juiste plek voor behandeling te leiden. Daarbij geldt: zo licht als het kan en zo zwaar als nodig is.

Openhartigheid

Programmadirecteur Cid Berger van iLentis is verheugd met deze mooie innovatie: ‘Uit onderzoek blijkt dat mensen zich openhartig opstellen bij het invullen van online vragenlijsten. Mensen zijn geneigd meer informatie over zichzelf prijs te geven aan een computer dan aan een persoon.’ Henk Zwetsloot, directeur van de Lentis-zorggroep die voornamelijk uitvoering zal geven aan eTriage: ‘Met eTriage voorkomen wij dat we essentiële informatie missen, die van belang is bij het bepalen van het vervolgtraject. Ook vergroot het de patiëntveiligheid doordat het systeem vroeg in het contact eventuele risicosignalen kan afgeven.’

Relevantie

Door de intelligentie van de software worden alle relevante vragen gesteld. De komende maanden wil Lentis deze nieuwe vorm van e-health tevens beschikbaar stellen als onafhankelijke dienst aan huisartsen en POH-ggz in de provincie Groningen. Lentis werkt bij de eTriage samen met TelePsy, die de afgelopen jaren software heeft ontwikkeld voor (e)diagnostiek en ROM.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.