Leven in de Herbergier: ‘Ik voel mij hier niet oud’

In de hal met woonvertrekken van de Herbergier in Reeuwijk lachen de bewoners je toe. Aan elke voordeur hangt een bordje met naam en foto van de betreffende bewoner. Onderzoeksjournalist Ivo van Woerden ervoer de Herbergier als een verademing tijdens zijn veldwerk voor het boek Undercover in de Ouderenzorg.
'Het risico van alle regelgeving is dat het je vervreemdt van datgene waar het om draait: de patiënt', aldus Carlo Onderstal. Foto: Laura van Elst

Twee oudere dames zitten in de hal bij de kapster die is opgeroepen. In de gemeenschappelijke woonkamer met zithoek staan een piano, een boekenkast en drie eettafels. Aangrenzend bevindt zich de gemeenschappelijke keuken.
‘Ik vind de Herbergier echt een verademing’, aldus onderzoeksjournalist Ivo van Woerden. Hij liep een dag mee bij de Herbergier Arnhem voor zijn boek Undercover in de Ouderenzorg en was onder de indruk van het zorgconcept. ‘Het is hier heel huiselijk en persoonlijk, precies wat ik hoopte dat in de ouderenzorg zou bestaan.’ Op elke locatie wonen ongeveer zestien ouderen, die niet achter de geraniums belanden, maar

0
1061

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.