Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Leveste krijgt een nieuwe naam

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Volgend jaar gaat de Zorggroep verder onder de naam “Treant”.
Leveste krijgt een nieuwe naam
Foto: Gouwenaar

Ziekenhuizen en care

Onder de zorggroep vallen het  Scheper Ziekenhuis in Emmen,  Refaja in Stadskanaal en het Bethesda Ziekenhuis in Hoogeveen. Ook twintig locaties voor ouderen- en verpleegzorg in de regio horen bij de zorggroep. Voorzitter van de raad van bestuur is Erik Janson. Zij twee mede bestuursleden zijn Guus Bruins en Marcel Kuin.

Profielen

Het Scheper Ziekenhuis gaat vooral de complexere zorg leveren. Bethesda en Refaja worden ziekenhuizen voor kort verblijf en intensieve diagnostiek. Op alle locaties moet een spoedvoorziening open blijven. In de loop van 2015 zal een aantal expertisecentra worden ingericht rondom specifieke aandoeningen.

Specialisten

De 145 medisch specialisten van de drie ziekenhuizen hebben zich verenigd in een coöperatie. Ze noemen zich het “Medisch Specialistisch Netwerk Noord Oost Nederland”, ofwel: “MSN NON”. De coöperatie heeft een samenwerkingsverband ondertekend met de Treant Zorggroep. De specialisten willen het zorgaanbod minimaal op peil houden maar liever uitbreiden als daar aanleiding toe is.

Treant?

De nieuwe naam is bedacht door twee medewerkers. Het is een afgeleide van een gebied dat in vroegere tijden liep van de Stellingwerven via Drenthe en de stad Groningen tot voorbij Stadskanaal. Dat gebied komt grotendeels overeen met het gebied waar ZLM zorg verleent. Bestuurder Erik Janson: ‘De naam Zorggroep Leveste Middenveld past niet meer bij de zorggroep die we nu zijn. Zowel inhoudelijk als geografisch dekt hij de lading niet meer. We gaan een nieuwe beleidsperiode in, waarbij we nog meer de samenhang zoeken tussen alle onderdelen van onze zorggroep.’

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.