Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Lichte omzetgroei Philips

Beleid, management en politiek zijn de aandachtsgebieden van Eric Bassant. Voor Zorgvisie becommentarieert hij trends en thema's.
Healthtech-concern Philips rapporteert een lichte omzetstijging over het tweede kwartaal en een verbetering van de marge. Dat staat in het maandag gepubliceerde kwartaalbericht.
philipsgebouw.jpg

Over het tweede kwartaal is de omzet 4 procent gestegen tot 4,3 miljard euro terwijl het aantal orders met 8 procent is gegroeid. De nettowinst is gegroeid van 118 miljoen euro naar 161 miljoen euro. Bestuursvoorzitter Frans van Houten spreekt van een ‘solide performance’.

Vorig jaar heeft het concern zijn gezondheidszorgdivisie herschikt langs drie hoofdlijnen: persoonlijke gezondheidszorg, diagnose en behandeling en connected care en zorginformatica. De meeste inkomsten haalt het concern uit producten voor persoonlijke verzorging waarin ook de huishoudelijke apparaten zijn ondergebracht. In het segment diagnose en behandeling zijn de beelddiagnostiek en ultrasoundapparatuur opgenomen. Connected care en zorginformatica, het bedrijfssegment onder leiding van Jeroen Tas, bestrijkt de systemen voor patiënt monitoring, data analyse en beslissingsondersteuningssystemen voor zorgprofessionals. In het tweede kwartaal ligt de omzet van dergelijke systemen op in totaal 768 miljoen euro terwijl het bedrijfsresultaat is teruggevallen van 46 miljoen naar 16 miljoen euro.

Philips steekt de opbrengst van de verkoop van de lichtdivisie in de aankoop van bedrijven die actief zijn in de gezondheidszorg. Verder loopt een programma voor de inkoop van eigen aandelen.

Dossier Innovatie in de zorg
Innovatie is nodig om kwaliteit en betaalbaarheid van zorg te garanderen. In dit dossier: nieuws, blogs en achtergronden over zorginnovatie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.