Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Lidy Hartemink verlaat UVIT

Mark van Dorresteijn
Lidy Hartemink stopt na zes jaar als directeur Gezondheidszorg binnen Univé-VGZ-IZA-Trias (UVIT). Dat maakt zij vandaag bekend na overleg met de raad van bestuur van UVIT. Aan Zorgvisie laat Hartemink weten nog tot het najaar in dienst te blijven bij UVIT om zaken af te ronden.
Lidy Hartemink verlaat UVIT

Hartemink laat weten dat zij het tijd vindt voor een nieuwe uitdaging in de zorg. “Het besluit past in mijn voornemen bij mijn aanstelling als directeur bij Univé, dat ik na 5-6 jaar de balans wilde opmaken. Ik vind het nu tijd voor een nieuwe uitdaging, omdat er op dit moment geen functie voor mij beschikbaar is die past bij mijn bestuurlijke ambities.” Ze geeft aan nog niet te weten welke volgende stap zij gaat zetten in haar carrière.

Univé

De eerste drie jaar heeft Hartemink bij Univé de invoering van de zorgverzekeringswet voorbereid, gevolgd door een herinrichting van het Univé Zorgbedrijf. Na de fusie heeft zij het bedrijfsonderdeel Gezondheidszorg gereorganiseerd. Bij de reorganisatie werden de activiteiten van de zorgverzekeraars Univé, VGZ, IZA en Trias geïntegreerd, daarbij was zij ook verantwoordelijk voor de kostenreductie. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.