Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Limburgse zorg in opstand tegen korting CZ

De zorg voor ouderen in Zuid-Limburgse verzorgingshuizen dreigt ernstig in het gedrang te komen nu CZ Zorgkantoren in 2015 nog slechts de helft van het aantal verzorgingshuisplekken vergoedt. Dat zeggen verschillende zorgaanbieders vandaag in het Limburgs Dagblad.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Limburgse zorg in opstand tegen korting CZ

De helft van alle zorgkoepels in Zuid-Limburg heeft inmiddels bezwaar aangetekend bij CZ Zorgkantoren, waaronder Orbis. Het ziekenhuis zegt in de krant: ‘We zijn aan het afbouwen, maar een korting van 50 procent ineens is wel heel erg fors. Dan kunnen we bestaande cliënten niet meer de zorg geven die ze nu krijgen’, aldus woordvoerster Marlène Vliexs.

Rijksbeleid

VGZ Zorgkantoren, dat deze zorg in Noord- en Midden-Limburg inkoopt, moet ook korten, maar gaat eerst in overleg met de zorgkoepels. CZ kondigt in haar Zorginkoopdocument 2015 aan van plan te zijn 50 procent te korten op de lage zorgzwaartepakketten (ZZP)

1
30

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.