Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Lodewick onderzoekt De Zorgboog en rol Koeneman

Redactie Zorgvisie
Morgen begint het externe onderzoek naar de onrust bij zorgorganisatie De Zorgboog en naar de positie van bestuursvoorzitter Bert Koeneman. Dat bevestigt interim-manager Léon Lodewick, die het onderzoek gaat uitvoeren.

Dit onderzoek moet twee vragen beantwoorden”, meldt Lodewick. “Wat is er structureel mis bij De Zorgboog? En is Bert Koeneman de juiste bestuursvoorzitter op de juiste plaats? Er is veel onrust, dus het is niet vreemd dat de raad van toezicht ook opdracht geeft te kijken naar de rol van de bestuursvoorzitter.” Lodewick zegt geen last te hebben van het andere onderzoek dat is ingesteld door de inspectie. “Dat loopt parallel. Ik zie dat eerder als voordeel dan als nadeel.”

IGZ-onderzoek De Zorgboog

Onlangs vroegen alle elf verpleeghuisartsen om een onderzoek door de inspectie. Zij konden niet langer de medische eindverantwoordelijkheid dragen voor de zorg in de verpleeghuizen van de organisatie. Verder zegden de artsen ook het vertrouwen op in Koeneman, maar ze hebben hun verklaring opgeschort totdat de raad van toezicht het onderzoek van Lodewick presenteert. Tot die tijd dragen zij nog steeds de eindverantwoordelijkheid voor de situatie in de verpleeghuizen van De Zorgboog. Lodewick verwacht dat het onderzoek ongeveer drie weken gaat duren. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

Inspectie onderzoekt De Zorgboog

Toezichthouders De Zorgboog starten onderzoek

Verpleeghuisartsen De Zorgboog willen inspectiebezoek

Personeel De Zorgboog beraadt zich op acties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.