Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Loek Winter eigenaar IJsselmeerziekenhuizen

De MC Groep van zorgondernemer Loek Winter wordt eigenaar van de IJsselmeerziekenhuizen. Naast een onbekend bedrag voor de overname investeert de MC Groep 5 miljoen euro in de instellingen. Een paar uur na de bekend making keurde de gemeenteraad van Noordoostpolder het reddingsplan unaniem af.

Loek Winter verwacht geen grote problemen door de afwijzing van Noordoostpolder. Hij heeft naar eigen zeggen de laatste tijd veel problemen het hoofd kunnen bieden en denkt ook hier weer goed uit te komen. “De MC Groep is voldoende dynamisch om hier mee om te gaan.”

Financiële injectie

Het ministerie van Volksgezondheid, de provincie Flevoland en de gemeente Lelystad geven de ziekenhuizen een financiële injectie van in elk geval acht miljoen euro. Volgens Klink biedt de overname de meeste garantie op goede zorg in de regio.

Contracten medisch specialisten

De MC Groep is van plan zowel in Lelystad als Emmeloord een ziekenhuis te handhaven. Een onafhankelijk adviseur wilde de vestiging in Emmeloord omvormen tot een polikliniek. De nieuwe eigenaar zal de contracten met medisch specialisten die niet voldoen aan de eisen opzeggen. Verder gaan de instellingen samenwerken met het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam.

Aysel Erbudak

Het personeel van de ziekenhuizen sprak donderdag nog een nadrukkelijke voorkeur uit voor een overname door directrice Aysel Erbudak van het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam. De bestuurders van de ziekenhuizen hebben Erbudak echter nooit gezien als een geschikte overnamekandidaat. (ANP)

Lees ook:

Loek Winter over koop van de IJsselmeerziekenhuizen

Slotervaart schrijft zwarte cijfers

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. ik denk dat wat Dr. Loek Winter doet heel goed is, ben zelf een begeleider geweest van mijn partner, die ruim 5 jaar patient is geweest in hele bekende ziekenhuizen te amsterdam, hij was hartpatient, nieuwe hartklep nav kijkoperatie mbt prostaat vanwege een overgehouden endocarditis, heeft ook een pacemaker gekregen, heeft een mrsa overgehouden, die zich herhaalt heeft na diverse operaties, heeft eenmaal 4 maanden geisoleerd gelegen, kreeg daarna nog eens peniskanker, enfin teveel om op te noemen, als de tijden voor een MRI sneller waren geweest, door gesteggel van de diverse specialisten, was de lijdensweg ook minder geweest, dat laatste is een lelijk woord, dus ga door Dr.Winter en 50 jaar is NIET oud en Uw medecompanen kunnen ook nog wel door. Geweldig iniatief en lef in dit land.Er zijn nog twee hele goede radiologen oa Dr. Foppe Oldenburger en Dr. Prevoo, volgens mij werkt Dr. Oldenburger ook in Lelystad, al weet ik dit niet helemaal zeker.
    Nogmaals chapeau!!!!!
    Nogmaals wat een lef om het financieel aan te durven.
    Dit was mijn kleine relaas in een hopenlijk positieve bijdrage.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.