Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Loek Winter mede-aandeelhouder St. Jans Gasthuis

De Maastrichtse ondernemer Loek Winter wordt mede-aandeelhouder en - vrijwel zeker - de nieuwe baas van het St. Jans Gasthuis in Weert.

Winter, die de afgelopen jaren op negen locaties in het land met succes centra opende voor diagnostisch onderzoek, heeft zich ingekocht met de belofte 30 miljoen euro te zullen investeren in grootschalige renovatie van het ziekenhuis. Dat bevestigt Wencke van der Werf, directiesecretaris van het ziekenhuis in Weert. De medische staf, de raad van toezicht, de ondernemingsraad en verpleegkundigen-adviesraad staan positief tegenover Winters komst.

Commerciële investeerders

Medio januari maakte het St. Jans Gasthuis bekend aandelen te gaan uitgeven aan commerciële investeerders om, na het afketsen van een fusie met het Laurentiusziekenhuis, ook op langere termijn zelfstandig te kunnen blijven bestaan. Winter is de eerste externe geldschieter met wie de huidig directeur Henri Janssen concreet tot zaken is gekomen.

Noviteit

De ondernemer zelf, die nog in onderhandeling is met twee banken over financiering van zijn belofte, spreekt van een noviteit. Het St. Jans Gasthuis is, na het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis, de eerste die private investeerders zulke vergaande zeggenschap geeft over het management. Met zijn dertig miljoen euro wordt Winter ook mede-eigenaar van het Weerter ziekenhuis.

Ondernemingsplan

Hoeveel aandelen hij exact in handen krijgt, wordt bepaald in een nog uit te voeren haalbaarheidsstudie. De resultaten daarvan, gevat in een gezamenlijk ondernemingsplan, zullen op 1 juni bekend zijn. In januari nog maakte VVD-Kamerlid Frans Weekers, lid van de raad van toezicht, duidelijk dat wat hem betreft geen enkele investeerder een meerderheidsbelang zou mogen verwerven.

Renovatie

Met onder meer Winters miljoenen gaat het Weerter ziekenhuis volgend voorjaar ingrijpend verbouwen. De huidige, dertig jaar oude, behuizing wordt totaal gerenoveerd. Medische apparatuur, technische installaties en het interne computersysteem worden gemoderniseerd. Ook zijn er plannen voor de inrichting van een zorgboulevard. Die krijgt deels een plek onder het nieuw te bouwen operatiekamercomplex aan de voorkant van het ziekenhuis. Op die boulevard krijgen winkeliers ruimte om patiëntgerelateerde diensten of producten aan te bieden. Daarbij moet gedacht worden aan orthopedisch schoeisel, een apotheek, een boekhandel of grand café. (De Limburger)

Lees ook:

Resultaat betekent nek durven uitsteken

Fusie Limburgse ziekenhuizen van de baan

Laurentius Ziekenhuis schrapt 150 banen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.