Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Loek Winter stopt met bestuursfuncties om buitenlandplannen

Anouk Brinkman
Loek Winter is deze maand teruggetreden als bestuurder van MC Groep en MC Slotervaart om tijd vrij te maken voor het neerzetten van Nederlandse zorgconcepten in het buitenland. Dat heeft MC Groep vandaag bekendgemaakt.
Loek Winter
Loek Winter

Loek Winter was sinds 2009 bestuurder van MC Groep en in MC Slotervaart vervulde hij sinds 2014 de functie van voorzitter van de raad van bestuur. Winter blijft in beide ziekenhuizen actief als aandeelhouder. De zorgondernemer wil door zijn terugtreden meer tijd vrijmaken voor zijn andere activiteiten; onder andere het uitrollen van zorgconcepten in binnen- en buitenland.

Kleinschalige zorg naar buitenland

In een interview met BNR Nieuwsradio afgelopen januari kondigde de zorgondernemer aan een aantal kleinschalige Nederlandse zorgconcepten in het buitenland te willen opzetten. Winter begint in België met het neerzetten van 35 Thomashuizen. Daarnaast oriënteert hij zich op de mogelijkheden om de zorgmarkt in Duitsland, Roemenië en Rusland te betreden. De Herbergier noemde hij ook als een potentieel concept om in het buitenland uit te baten.

Inspirerend bestuurder

Willem de Boer en Mariska Tichem vormen de raad van bestuur voor MC Slotervaart. In MC Groep zit De Boer samen met Marja Sleeuwenhoek in de raad van bestuur. De Boer: ‘We gaan een inspirerend bestuurder missen. Loek Winter was vanaf het begin van de overname van het ziekenhuis de drijvende kracht achter een andere benadering van de curatieve zorg. Nu de aanpak vastere vormen aanneemt en verder ontwikkeld kan worden, is voor Loek het moment gekomen een andere weg in te slaan. Hij is een zorgondernemer in hart en nieren. De keuze om zich meer toe te leggen op het verder ontwikkelen van zorgconcepten in Nederland en in het buitenland is daarom een begrijpelijke.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.