Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Lotgenoten ziekenhuis Emmen in gesprek met bestuur

De lotgenotengroep van nabestaanden en patiënten die een maagverkleining hebben ondergaan in het Scheper Ziekenhuis in Emmen, hebben vrijdag een gesprek gehad met bestuursvoorzitter Maarten Rutgers van het ziekenhuis. Dat zei woordvoerder Alex de Haan van de lotgenotengroep vrijdag.

Volgens De Haan heeft het gesprek niet veel opgeleverd, alhoewel de verwachtingen volgens hem hoog waren. Het ziekenhuis moet nog met een intern onderzoek beginnen naar de doodsoorzaken van patiënten die een dergelijke ingreep hebben ondergaan. De lotgenotengroep heeft gevraagd te mogen deelnemen in de commissie die het onderzoek uitvoert. “Hierover horen wij eind volgende week meer”, aldus De Haan. Het ziekenhuis is in afwachting van dit onderzoek gestopt met het uitvoeren van deze ingrepen. Het ziekenhuis heeft zes patiënten bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg gemeld die een dergelijke operatie niet hebben overleefd.

De delegatie van de lotgenotengroep heeft er bij de topman van het ziekenhuis op aangedrongen een onafhankelijke deskundige bij het onderzoek naar de complicaties te betrekken. De voorkeur gaat uit naar een persoon die geen enkele band heeft met de groep chirurgen die maagverkleiningen uitvoert. Op dit verzoek is Rutgers niet ingegaan, aldus De Haan. Een woordvoerster van het ziekenhuis heeft laten weten geen mededelingen te doen, zolang het onderzoek nog loopt. Inmiddels hebben zich veertig mensen gemeld bij de lotgenotengroep. Volgens De Haan gaan de klachten vooral over de communicatie tussen de patiënten en de chirurg die de ingreep leidde. Ook lekkages die er waren na een dergelijke ingreep hebben voor veel ellende gezorgd bij deze lotgenoten. (ANP)

Lees ook:

Ziekenhuis Emmen wist van veroordeling chirurg

Ziekenhuis Emmen stopt met maagverkleiningen

Noodsituatie in ziekenhuis Emmen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.