Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Louise Gunning nieuwe voorzitter toezicht UMC Utrecht

Mark van Dorresteijn
Louise Gunning wordt per 1 september 2011 de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Zij wordt daartoe benoemd door het ministerie van OC&W. Gunning volgt Niek Urbanus op. Urbanus was de afgelopen tien jaar lid en vanaf 2007 voorzitter van de raad van toezicht.
Louise Gunning nieuwe voorzitter toezicht UMC Utrecht

Gunning studeerde aan de Rijksuniversiteit Groningen en aan de Johns Hopkins School of Public Health in Baltimore, USA. Zij promoveerde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Als onderzoeker was zij verbonden aan de Universiteit van Leuven en aan de Erasmus Universiteit. Ook werkte zij als beleidsmedewerker bij het ministerie van VWS.

In 1991 werd zij hoogleraar sociale geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Van 1995 tot 1997 was zij lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid. Vanaf 1997 was Louise lid van de raad van bestuur van het AMC-UvA en vice-decaan. Sinds 2001 was zij voorzitter van de raad van bestuur van het AMC en decaan van de Faculteit der Geneeskunde van de UvA.

Per 1 september 2010, tegelijk met de ingangsdatum van haar voorzitterschap van de Gezondheidsraad, is Louise benoemd tot universiteitshoogleraar Gezondheid en Maatschappij aan de UvA. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.