Verlost van bureaucratie

Keuzevrijheid en eigen regie zonder loodzware administratieve lasten. Dat biedt het integraal persoonsgebonden budget (i-pgb). Om de pilot in twee gemeenten van de grond te krijgen, was wel een tijdelijke AMvB nodig.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Jacob Zwaal, met een van zijn zonen, is blij dat ze nu één zorgplan en één pgb hebben. Foto: Fotobureau Roel Dijkstra

Het idee van een i-pgb is simpel. Eén gezin, één plan, één pgb. Het gezin Zwaal uit Delft heeft er een. Jacob Zwaal is vader van drie zonen met autisme. Ze hebben een breed pakket aan zorg nodig waaronder huiswerkbegeleiding vanuit de Wmo en psychosociale begeleiding vanuit de jeugdzorg. Voordat Zwaal meedeed aan de pilot van het i-pgb, kon hij voor deze verschillende dingen nergens een regulier pgb krijgen. Daardoor kon hij de zorg voor zijn gezin niet organiseren zoals hij dat wil. ‘We vielen overal buiten. De gemeente zag bijvoorbeeld een paar uurtjes huiswerkbegeleiding niet als iets waarvoor ik

0
16

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.