Zo staat het er écht voor met het PGB Portaal

Het PGB Portaal wordt zo langzamerhand een hoofdpijndossier. Dit portaal, voor houders van een persoonsgebonden budget (pgb), moest begin 2018 live gaan. Inmiddels lijkt ook livegang in 2019 niet haalbaar. Het Bureau ICT Toetsing (BIT) betwijfelt zelfs of het systeem ‘ooit gaat slagen’. Wat ging er mis en hoe nu verder?

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
mProve, meldingen incidenten en calamiteiten
Foto: YearlyXXL

Op aanwijzen van de Tweede Kamer faciliteerden de zorgverzekeraars in 2017 een plan voor een nieuw portaal voor houders van het pgb. Het portaal moet gaan dienen als één digitaal loket waar budgethouders hun declaraties kunnen indienen voor alle zorgdomeinen. DSW bood aan dit portaal te ontwikkelen. In nauwe samenwerking met het budgethouderspanel van Per Saldo stelde de zorgverzekeraar een lijst van specificaties samen. Negen maanden later kwamen sommige partijen echter met ‘nieuwe eisen op de proppen’, zegt DSW-directeur Chris Oomen. ‘Na het overeenkomen van de specificaties dachten wij; kat in het bakkie. Dat liep helaas anders. Midden in

0
815

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.