Zorgvisie ict magazine nr. 1, 2019

  Zorgvisie ict magazine nr. 1, 2019

  ‘Als wij het niet doen, wie dan?’, reageert bestuurder Mirjam van Velthuizen op de digitale innovaties van UMC Utrecht. Naast het interview met Van Velthuizen in dit nummer onder meer een artikel over verplichte landelijke uitwisseling van gegevens, digitale zorgplannen en de komst van de pgo’s.

  ggz

  Epd-overzicht ggz: grote verschillen tussen branches

  Adviesbureau Beter Healthcare heeft net als vorig jaar voor Zorgvisie een epd-overzicht ggz samengesteld. Dit jaar is voor het eerst een onderscheid gemaakt tussen verschillende branches binnen de ggz. Dit levert interessante inzichten op.

  Avatar Molly

  Molly studeert voor medisch specialist

  Straks kunnen patiënten met hartfalen een beroep doen op een virtuele dokter. Avatar Molly, nu nog actief als verpleegkundige, wordt klaargestoomd met de algoritmes voor cardioloog.

  Visioplan

  Doelgericht aan de slag met visueel zorgplan

  Visioplan is geen papieren zorgplan op de plank, maar een digitale tool waarmee cliënt en begeleider op een speelse manier doelen op verschillende leefgebieden monitoren.

  Columnist Zorgvisie ict magazine

  Column: Interoperabiliteit is een mindset

  100 procent digitale gegevensuitwisseling in de zorg binnen vijf jaar: een grootse ambitie. Niet de techniek vormt de grootste uitdaging maar een verandering van mindset bij betrokkenen.

  Interview met Mirjam van Velthuizen in Zorgvisie ict magazine nr. 1/2019

  Mirjam van Velthuizen (UMCU) innoveert overtuigd en onbevreesd

  Lange tijd was het UMC Utrecht voorloper met het patiëntenportaal. De verantwoordelijke bestuurder Mirjam van Velthuizen hanteert dan ook het principe no guts, no glory.

  Pag6 8 Regierol 660

  Van ambities en outcome-doelen

  Bijna acht jaar lang zag VWS aan hoe her en der belanghebbenden probeerden landelijke uitwisseling van medische gegevens mogelijk te maken. Nu gooit minister Bruins het over een andere boeg.

  Uitgelicht Pgo 660

  De pgo’s zijn op komst

  De persoonlijke gezondheidsomgeving komt er. Hoe en wanneer is nog niet duidelijk. En wie gaat zo'n pgo betalen?

  Pag24 26a Rso 660

  RSO Nederland maakt de cirkel rond

  Nu het ministerie haast maakt met digitale informatie-uitwisseling neemt het belang van RSO's toe. Een overzicht van doelstellingen, werkwijzen en projecten van koepelorganisatie RSO Nederland en haar achterban.

  Feedback App Amsterdam Umc

  Nieuwe media: De kans op zwangerschap optimaliseren

  In de rubriek Nieuwe media de app 'Isala Zwanger worden'. De app is bedoeld voor paren met een kinderwens, vertelt gynaecoloog Gijs Teklenburg.

  Columnist van Zorgvisie ict magazine

  Opinie: Naming and shaming

  Elk middel lijkt geoorloofd om ict-leveranciers ertoe te bewegen hun systemen open te stellen. De vraag is wat we ermee bereiken, schrijft Johan Vos in zijn bijdrage.

  Pag28 30 E Health In Eu 660

  Europese Patient Summary is urgent

  Spoedzorg voor patiënten uit EU-landen verloopt binnenkort via 'contactpunten e-health'. Die leveren de gezondheidsgegevens van de buitenlandse patiënt. Nederland sluit als laatste aan.