Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Marian Joëls wordt bestuurslid UMCG

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Marian Joëls is benoemd tot decaan Medische Wetenschappen en lid raad van bestuur van het UMC Groningen. Joels begint op 1 september.
Marian Joëls.foto Bob Bronshof.jpg
foto: Bob Bronshof

Joëls is nu nog als hoogleraar neurowetenschappen en als directeur van het Brain Center Rudolf Magnus verbonden aan het UMC Utrecht.

Decaan
Joëls volgt Folkert Kuipers op, die sinds 1 april 2016 als hoogleraar de leerstoel Healthy Life Alliances in het UMCG bekleedt. In de Raad van Bestuur is de decaan in het bijzonder belast met de portefeuille onderwijs en onderzoek.

KNAW
Marian Joëls studeerde biologie aan de Universiteit van Amsterdam. Zij promoveerde in 1984 en startte daarna een loopbaan als onderzoeker waarin zij in 1997 werd benoemd tot hoogleraar Zoölogie aan de Universiteit van Amsterdam. In 2009 werd zij benoemd tot hoogleraar Neurowetenschappen aan de Universiteit Utrecht en tot directeur van het onderzoeksinstituut Brain Center Rudolf Magnus van het UMC Utrecht. Daarnaast is zij sinds 2002 lid van de Koninklijke Nederlandse Academie voor Wetenschappen (KNAW) en vervulde zij meerdere functies op het gebied van neurowetenschappen bij de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

Raad van bestuur
De nieuwe bestuurder is een internationaal vooraanstaande wetenschapper, die in haar werk laboratorium en kliniek nauw met elkaar verbindt. Met deze benoeming bestaat de raad van bestuur van het UMCG vanaf september uit: voorzitter  Jos Aartsen, Ate van der Zee, Henk Snapper en Marian Joëls. 

Dossier Personalia
In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.