Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Marianne Acampo bestuurslid St. Anna Zorggroep

Anouk Brinkman
Marianne Acampo treedt vanaf volgende maand toe als lid raad van bestuur van de St. Anna Zorggroep in Geldrop/Eindhoven. Zij volgt Charles Evers op, wiens interim-functie deze maand afliep.
Marianne Acampo
Marianne Acampo treedt per 1 juli toe tot het bestuur van de St. Anna Zorggroep.

Marianne Acampo was de afgelopen jaren actief binnen Careyn, waar zij verantwoordelijk was voor een groot aantal verandertrajecten. Daarvoor is Acampo actief geweest in bestuurlijke en hoger managementfuncties in diverse ziekenhuizen en binnen de geestelijke gezondheidszorg. Gerrit Witzel, voorzitter van de raad van toezicht van de St. Anna Zorggroep spreekt zijn vertrouwen uit over het aantreden van Acampo. ‘Haar affiniteit met organisaties in een dynamische omgeving gecombineerd met haar brede bestuurlijke ervaring – zowel in ziekenhuiszorg als in de ouderenzorg – geeft ons het vertrouwen dat zij samen met voorzitter Ingrid Wolf-de Jonge verder kan bouwen aan een wendbare, toekomstgerichte organisatie.’

In 2012 vertrok Acampo na enkele maanden dienst als bestuurder bij het Rode Kruis Ziekenhuis. Later bleek uit het jaarverslag van het ziekenhuis dat Acampo een vertrekpremie van ruim twee ton had ontvangen, terwijl de instelling in dezelfde periode met grote financiële problemen kampte.

Acampo neemt bij de St. Anna Groep het stokje over van Charles Evers, die op 1 december 2016 startte als interim-bestuurder bij de St. Anna Zorggroep. Zijn opdracht liep tot 1 juni.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.