Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Marjoleine van der Zwan directeur MediRisk

Mark van Dorresteijn
Marjoleine van der Zwan is per 17 november benoemd tot directeur van medisch aansprakelijkheidsverzekeraar MediRisk. Ze wordt verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering en de contacten met aangesloten ziekenhuizen. Zij vormt samen met Ebbo van Gelderen het dagelijks bestuur.
Marjoleine van der Zwan directeur MediRisk

Van der Zwan heeft een zorgwetenschappelijke en bedrijfskundige achtergrond. Ze heeft ruime werkervaring, opgedaan in diverse staf- en lijnfuncties in de zorg- en zorgverzekeringssector. Zo is zij onder meer werkzaam geweest als management & strategisch consultant voor raden van bestuur van ziekenhuizen, als directeur van een Regionaal Bureau Gezondheidszorg, als manager Zorginkoop bij een zorgverzekeraar en als commercieel en marketingmanager in (universitaire) ziekenhuizen. De laatste jaren gaf zij op interim-basis leiding aan verandertrajecten bij diverse ziekenhuizen, zorgverzekeraars en commerciële instellingen.

MediRisk is de grootste verzekeraar van medische aansprakelijkheid van zorginstellingen in Nederland. Zo’n 70 procent van de ziekenhuizen is aangesloten. Naast het afhandelen van claims voert MediRisk samen met de aangesloten ziekenhuizen een preventiebeleid om de risico’s verder terug te dringen. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Gezocht: Zorgmanager en Talent van het jaar 2011

De inschrijving voor Zorgmanager en Talent van het jaar 2011 is weer gestart.

Meer over de procedure.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.