Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mark van Houdenhoven wordt voorzitter Sint Maartenskliniek

Mark van Dorresteijn
Mark van Houdenhoven is per 1 maart benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur van de Sint Maartenskliniek. Hij volgt daarmee Jos Blox op die deze functie als interim bestuurder heeft vervuld na het vertrek van bestuursvoorzitter Peter Hoppener in 2013.
Mark van Houdenhoven wordt voorzitter Sint Maartenskliniek

Van Houdenhoven heeft ruime bestuurlijke ervaring binnen de zorg. Hij was onder meer lid van de raad van bestuur van het HagaZiekenhuis in Den Haag en directeur van het Beatrix Ziekenhuis in Gorinchem. Hij heeft ook diverse leidinggevende functies vervuld binnen het Erasmus MC. Daarnaast is Van Houdenhoven lid geweest van de raad van toezicht van Capri Hartrevalidatie.

Specialiseren

Van Houdenhoven over zijn benoeming: ‘De Sint Maartenskliniek spreekt me bijzonder aan. De kliniek heeft een sterke merknaam en we staan op een cruciaal moment in de zorg, met een toename van specialisatie. Omdat de Sint Maartenskliniek al meer dan 75 jaar gespecialiseerd is, hebben we een voorsprong en ik wil graag een bijdrage leveren aan het uitbouwen van die voorsprong.’.

Hoppener

Peter Hoppener trad per 1 april 2013 in dienst bij Coöperatie VGZ als divisievoorzitter Zorg. Hij was sinds 1 december 2008 bestuursvoorzitter van de Sint Maartenskliniek Groep. Daarvoor was hij Lid van Raad van Bestuur bij Altrecht GGz en bekleedde hij directiefuncties bij Randstad Nederland NV, SCA Mölnlycke Nederland/Benelux en Akzo Nobel.

Dossier Personalia

Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.