Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Martini Ziekenhuis garandeert bereikbaarheid tijdens crises

Mark van Dorresteijn
Met hun nieuwe telecomnetwerk verwacht het Martini Ziekenhuis altijd dekking voor hulpverleningsdiensten en gegarandeerde bereikbaarheid tijdens crises. "Hiermee zijn we klaar voor de toekomst", zegt bestuurslid Paul van der Wijk.
Martini Ziekenhuis garandeert bereikbaarheid tijdens crises

Het DAS, Distributed Antenna System, is sinds vorige maand operationeel. De Hulpverleningsdienst Groningen is tevreden met de maatregelen die het Martini Ziekenhuis heeft genomen. Brandweer, politie en ambulancediensten kunnen in het ziekenhuis met hun portofoons voortaan gegarandeerd communiceren, onderling en met de meldkamer.

‘Meer dan verplicht’

“Met DAS hebben we meer gedaan dan we in het kader van rampenopvang verplicht zijn”, laat Van der Wijk weten. “We hebben nu een systeem waar we jaren mee vooruit kunnen.” Aan het nieuwe antennesysteem in het Martini Ziekenhuis kunnen publieke providers zoals KPN, Vodafone en T-Mobile gekoppeld worden. Medewerkers kunnen in de toekomst worden uitgerust met één apparaat waarmee ze binnen en buiten het ziekenhuis kunnen werken.

C2000

De dekking van C2000 laat in veel gevallen binnenshuis nog te wensen over. De kracht van het systeem DAS zit hem in het uitgebreide antennenetwerk in alle delen van het ziekenhuis. Naast complete dekking voor apparatuur van hulpverleners voorziet het systeem ook in gegarandeerde telefonische bereikbaarheid. “Private GSM maakt telefoonverkeer via het netwerk mogelijk. Als alle andere lijnen uitvallen kunnen medewerkers van het Ziekenhuis Rampen Opvang Plan (ZIROP) met private GSM blijven communiceren. Kosteloos en met een laag zendvermogen, zodat het medische apparatuur niet stoort”, legt Daniel Seesink van RadioAccess uit, de bedenker van het systeem. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.