Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Martini Ziekenhuis, Icare en TSN gaan thuis dialyseren

Het Martini Niercentrum is een samenwerking aangegaan met Icare en TSN Thuiszorg Groningen om nierpatiënten die thuis willen dialyseren te ondersteunen. Het gaat om patiënten die in aanmerking komen voor peritoneaal dialyse, oftewel spoelen via het buikvlies.
Martini Ziekenhuis

Vandaag krijgt de eerste groep thuiszorgverpleegkundigen het diploma om de ondersteuning te mogen bieden. De scholing van de thuiszorgverpleegkundigen is verzorgd door dialyseverpleegkundigen van het Martini Niercentrum. Peritoneaal dialyse vraagt zeker in het begin om veel instructie en ondersteuning. Nu thuiszorgverpleegkundigen dit kunnen bieden, kan het Martini Ziekenhuis de wachttijd voor peritoneaal dialyse verkorten met drie weken. Een ander voordeel is dat patiënten minder vaak naar het ziekenhuis hoeven komen. Het Martini Niercentrum is voor de thuiszorgverpleegkundigen altijd telefonisch bereikbaar voor overleg. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter / Beeld ANP Gerald van Daalen)

Lees meer:

Sint Franciscus Gasthuis start voorlichtingssite voor dialysepatiënten

Martini Ziekenhuis stopt met plaatsen ‘sportheup’

TSN reorganiseert Thuiszorg Groningen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.