Martini Ziekenhuis zet virtual reality in tegen pijn

Het Martini Ziekenhuis gaat de Oculus Rift, een virtual reality-bril, inzetten voor pijnbestrijding tijdens verbandwisselingen in het brandwondencentrum. De Vriendenloterij heeft een bedrag van 147.000 euro gedoneerd die het onderzoek naar de bril mogelijk maakt.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Martini Ziekenhuis zet virtual reality in tegen pijn

Verbandwisselingen bij patiënten met brandwonden zijn dagelijks nodig en nemen gemiddeld een half uur in beslag. Veel patiënten zien op tegen deze pijnlijke ingreep. Door gebruik te maken van de Oculus Rift wil het ziekenhuis ervoor zorgen dat er minder of geen pijnstilling meer gebruikt wordt.

Onderzoek naar VR-bril

Klinisch psycholoog Kirsten Lamberts deed in samenwerking met de Nederlandse Brandwondenstichting de aanvraag voor de subsidie. ‘De werking van de bril is tijdens eerder onderzoek op ons brandwondencentrum al aangetoond. We weten dat beelden een enorme invloed op onze hersenen hebben, en daarmee sterk onze gevoelens en denkpatronen beïnvloeden. De eerste

1
450

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. mijn tandarts heeft een beeldscherm in ’t plafond met filmpjes er op, ook om je af te leiden. Werkt prima en een spelletje daarop draaien met bv. een joystick in de leuning is dan ook een simpele toevoeging.
    Maar ik kan mij voorstellen dat een volledig ‘immersive environment’ nog beter werkt.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.