Martini Ziekenhuis zet virtual reality in tegen pijn

Het Martini Ziekenhuis gaat de Oculus Rift, een virtual reality-bril, inzetten voor pijnbestrijding tijdens verbandwisselingen in het brandwondencentrum. De Vriendenloterij heeft een bedrag van 147.000 euro gedoneerd die het onderzoek naar de bril mogelijk maakt.
Martini Ziekenhuis zet virtual reality in tegen pijn

Verbandwisselingen bij patiënten met brandwonden zijn dagelijks nodig en nemen gemiddeld een half uur in beslag. Veel patiënten zien op tegen deze pijnlijke ingreep. Door gebruik te maken van de Oculus Rift wil het ziekenhuis ervoor zorgen dat er minder of geen pijnstilling meer gebruikt wordt.

Onderzoek naar VR-bril

Klinisch psycholoog Kirsten Lamberts deed in samenwerking met de Nederlandse Brandwondenstichting de aanvraag voor de subsidie. ‘De werking van de bril is tijdens eerder onderzoek op ons brandwondencentrum al aangetoond. We weten dat beelden een enorme invloed op onze hersenen hebben, en daarmee sterk onze gevoelens en denkpatronen beïnvloeden. De eerste

1
352

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.