Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Massaontslag dreigt bij Meavita Nederland

Werkmaatschappijen van Meavita Nederland, waaronder Sensire en Thuiszorg Groningen, kampen met zulke ernstige financiële problemen dat een massaontslag onafwendbaar lijkt.
Massaontslag dreigt bij Meavita Nederland

Er vallen mogelijk honderden gedwongen ontslagen bij werkmaatschappijen van zorgorganisatie Meavita Nederland. Zo staan volgens Abvakabo FNV-bestuurder William Moorlag bij Thuiszorg Groningen honderden banen op het spel. De financiële situatie is volgens de vakbondsman zo ernstig dat er een steunaanvraag bij de Zorgautoriteit NZa is gedaan. Daarover moet eind deze week uitsluitsel komen.

Reorganisatieplan

Thuiszorg Groningen kondigde eerder deze week een reorganisatieplan aan bij haar medewerkers. In deze aankondiging staat dat alle mogelijkheden worden benut om de financiële positie van Thuiszorg Groningen te herstellen. “In het afgelopen jaar is de overproductie dermate toegenomen dat er structurele ingrijpende veranderingen doorgevoerd moeten worden om verantwoord zorg te kunnen blijven leveren”, aldus directeur Anneke Mossou van Thuiszorg Groningen.

Ontslagen Sensire

Bij Sensire verdwijnen volgens Jan Kramer van Abvakabo FNV vijftig tot zestig arbeidsplaatsen. “In eerste instantie krijgen mensen begeleiding naar ander werk. Daarvoor hebben ze tot eind dit jaar de tijd. Als dat niet lukt, vallen er ontslagen.” Het gaat om banen in ondersteunende functies, niet in de zorgverlening.

Geen thuiszorg Vitras

Ook bij werkmaatschappij Vitras rommelt het. Vitras verleent huishoudelijke hulp in de thuiszorg in regio Utrecht. Volgens regiobestuurder Sengül Sözen staan er grofweg vijfhonderd banen op de tocht vanwege de verliezen in de Wmo. “Vitras zegt in gemeenten De Bilt en Veenendaal geen thuiszorg meer te kunnen leveren als de Wmo-tarieven niet drastisch omhoog gaan. In ieder geval gemeente De Bilt zegt haar tarieven niet zo hoog te kunnen opschroeven als Vitras eist.” Volgens Sözen heeft de vakbond al een sociaal plan opgesteld voor de medewerkers van Vitras. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Zestig banen weg bij thuiszorg Sensire

Cliëntenstop thuiszorgorganisatie Sensire

Meavita, Sensire en Thuiszorg Groningen fuseren

Uitspraak kort geding Menzis versus Meavita

Meavita: ‘Bussemaker helpt thuiszorg om zeep’

Ontslagen bij Vitras van de baan

Thuiszorg Groningen moet drastisch reorganiseren

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.