Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Maurice van den Bosch wordt bestuursvoorzitter OLVG

Bert Bukman
Radioloog Maurice van den Bosch wordt per 1 april 2018 de voorzitter van de raad van bestuur van het OLVG. Hij is de opvolger van Hans van der Schoot, die nog enige tijd aanblijft als lid van de raad van bestuur.
Maurice van den Bosch
De nieuwe bestuursvoorzitter in het OLVG

Maurice van den Bosch (1974) studeerde biomedische gezondheidswetenschappen en geneeskunde in Nijmegen. Daarna specialiseerde hij zich tot interventieradioloog in het UMC Utrecht en het Stanford Medical Center in de VS. In 2011 werd hij benoemd tot hoogleraar interventieradiologie. Daarbij legde hij zich toe op de beeldgestuurde behandeling van kanker.

De nieuwe bestuursvoorzitter zal zijn functie uitoefenen samen met Jeroen van Roon en Françoise Dings. Tot zijn vertrek later in 2018 blijft Hans van der Schoot lid van de raad van bestuur van het OLVG, naast zijn nieuwe functie als voorzitter van de vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ). Françoise Dings heeft ook aangekondigd om te stoppen, en wel rond de zomer van 2018. Zij heeft dan twee termijnen afgerond en wil graag een nieuwe stap in haar loopbaan zetten.

Fusie

In de afgelopen jaren is een fusie tussen het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis en het OLVG voorbereid en afgerond, aldus Rutger Schimmelpenninck, de voorzitter van raad van toezicht. Ook zijn stappen gezet in de integratie van het fusieziekenhuis OLVG, met locaties Oost en West, zegt Schimmelpenninck. ‘Het is een logisch moment voor deze veranderingen in de raad van bestuur. Wij zijn verheugd dat Maurice de functie van voorzitter van het bestuur op zich neemt. De raad van toezicht is tot deze beslissing gekomen in goede afstemming met het huidige bestuur en ziet met vertrouwen de toekomst van OLVG tegemoet.’

Maurice van den Bosch is sinds april 2017 lid van de raad van bestuur van het OLVG. Hij beschouwt de benoeming tot bestuursvoorzitter als ‘een groot voorrecht’ en een kans om ‘verder te bouwen aan een krachtig OLVG in de metropool Amsterdam. Optimale en veilige zorg voor onze patiënten staat daarbij centraal’.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.