Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Máxima Medisch Centrum dreigt miljoenen te verliezen aan medicijn

Het Máxima Medisch Centrum (MMC) in Veldhoven moet volgend jaar mogelijk zeven miljoen euro zelf betalen voor extreem dure kankermedicijnen. Onderhandelingen met zorgverzekeraar CZ om de kosten vergoed te krijgen zijn volgens het Eindhovens Dagblad nog op niets uitgelopen.
Máxima Medisch Centrum dreigt miljoenen te verliezen aan medicijn
Foto: iStock

Het MMC heeft, net als alle grote ziekenhuizen in Nederland, sinds dit jaar te maken met een stroom aan nieuwe medicijnen tegen kanker, toegesneden op de patiënt. Harm-Jan Zwaveling, bestuursvoorzitter van het MMC zegt in het ED dat die middelen weliswaar goed werken, maar ook erg duur zijn. Honderdduizend euro voor een kuur per jaar is geen uitzondering. Het MMC zou die pijn echter harder voelen dan andere ziekenhuizen omdat daar veel patiënten worden behandeld die andere regionale ziekenhuizen doorsturen. Zo trekt het nieuwe melanoomcentrum van het MMC patiënten met huidkanker uit de regio’s Zuidoost-Brabant en Noord-Limburg.

Verspilling in de zorg

Overbehandeling, gebrekkige afstemming, overbodige administratieve handelingen, fraude en misbruik. Het zijn vormen van verspilling. Door deze verspilling uit de zorg te halen, is veel geld te besparen én verbetert de kwaliteit. Download de whitepaper over verspilling in de zorg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.