Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mbo-opleiding gehandicaptenzorg van start

Het Regio College in Purmerend is gestart met de mbo-opleiding Medewerker Maatschappelijke Zorg die zich specifiek richt op gehandicaptenzorg. Deze opleiding leidt leerlingen op tot begeleider van mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking.

De opleiding is een gezamelijk intitiatief van Prinsenstichting, Odion en Stichting Woonvoorzieningen Lichamelijk Gehandicapten. De drie regionale instellingen hebben het Regio College gevraagd een opleiding in het leven te roepen die gericht is op gehandicaptenzorg. Zo willen zij hun medewerkers verder professionaliseren. Volgens de instellingen bestond er tot nu toe een kloof tussen wat medewerkers tijdens hun opleiding leren en wat zij in de praktijk nodig hebben. Bij deze nieuwe opleiding staat juist het werken in de praktijk centraal.

Zorginstellingen

De studenten werken allemaal al bij een van de zorginstellingen. Zij zullen daarnaast een dag in de week lessen volgen bij het Regio College. Als alles goed gaat, kunnen de 26 studenten over drie jaar hun mbo-diploma in ontvangst nemen. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Nieuwe zorgopleidingen in Almere

Vmbo-ers willen in zorg aan de slag

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.