Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

MC Leeuwarden kiest voor epd van Epic

Mark van Dorresteijn
Het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) en Epic hebben op 2 juni een samenwerkingscontract ondertekend voor de invoering van een nieuw elektronisch patiëntendossier (epd).
MC Leeuwarden kiest voor epd van Epic
Foto: MC Leeuwarden

MCL koos naar eigen zeggen voor Epic omdat ‘deze leverancier een digitaal dossier biedt dat het MCL in staat stelt om nu en in de toekomst op een kwalitatief hoogstaande wijze patiëntgegevens vast te leggen.  Met dit EPD is het MCL voorbereid om toekomstige ontwikkelingen in de gezondheidszorg.’

Geïntegreerd systeem

Het nieuwe epd wordt één geïntegreerd systeem dat alles rondom de zorg van een patiënt vastlegt; van afspraken, behandelplan, spoedeisende hulp, anesthesie- en operatieproces tot medicatie, klinische notities en facturering. Schakelen tussen verschillende systemen wordt hiermee verleden tijd waardoor de zorg nog efficiënter moet verlopen.

Implementatie

De voorbereidingen op het project, één van de grootste projecten ooit in het MCL, gaan nu van start. De implementatie zal zo’n achttien maanden duren. Meer dan 70 procent van onze medewerkers gaat met het nieuwe epd werken. In de voorbereidingsperiode worden alle medewerkers getraind en wordt het systeem gebruiksklaar gemaakt.

Overzicht epd/zis in ziekenhuizen

De Nederlandse epd/ZIS-markt is enorm in beweging. Het afgelopen jaar hebben zeven ziekenhuizen ervoor gekozen een nieuw elektronisch patiëntendossier (epd) of ziekenhuisinformatiesysteem (ZIS) te implementeren tegen tien ziekenhuizen in de vier jaar daarvoor. Bekijk het overzicht overzicht >>

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.