Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

MC Leeuwarden zet zeventig mensen op EPD

Het Medisch Centrum Leeuwarden heeft vanaf september zeventig medewerkers vrijgemaakt om het elektronisch patiënten dossier (EPD) in te voeren. Naar verwachting zijn ze daar april 2016 zoet mee. Het ziekenhuis koos voor het Amerikaanse EPIC als leverancier.
MC Leeuwarden zet zeventig mensen op EPD
Foto: ANP - Lex van Lieshout

MCL koos naar eigen zeggen voor Epic omdat ‘deze leverancier een digitaal dossier biedt dat het MCL in staat stelt om nu en in de toekomst op een kwalitatief hoogstaande wijze patiëntgegevens vast te leggen.  Met dit EPD is het MCL voorbereid om toekomstige ontwikkelingen in de gezondheidszorg.’ Het nieuwe epd wordt één geïntegreerd systeem dat alles rondom de zorg van een patiënt vastlegt; van afspraken, behandelplan, spoedeisende hulp, anesthesie- en operatieproces tot medicatie, klinische notities en facturering. Schakelen tussen verschillende systemen wordt hiermee verleden tijd waardoor de zorg nog efficiënter moet verlopen. De voorbereidingen op het project, één van de grootste projecten ooit in het MCL, gaan nu van start. De implementatie zal zo’n achttien maanden duren. Meer dan 70 procent van onze medewerkers gaat met het nieuwe epd werken. In de voorbereidingsperiode worden alle medewerkers getraind en wordt het systeem gebruiksklaar gemaakt. Het gaat om een samenhangend systeem dat alles rondom de zorg van een patiënt vastlegt, van afspraken, behandelplan, spoedeisende hulp, anesthesie- en operatieproces tot medicatie, klinische notities en facturering.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.