Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

McKesson slaagt voor declaratietests

Mark van Dorresteijn
Ook xCare van McKesson is geslaagd voor de softwaretest bij Vektis en Vecozo. In navolging van Chipsoft laat ook McKesson weten dat zij de eerste is die daarin is geslaagd.
McKesson slaagt voor declaratietests
Foto: ANP - Lex van Lieshout

Op ziekenhuisrekeningen moet vanaf 1 juni 2014 vermeld staan welke procedures uitgevoerd zijn. Hiervoor is de elektronische declaratiestandaard aangepast tussen ziekenhuizen en zorgverzekeraars. Het vermelden van meer informatie op de nieuwe zorgnota maakt deel uit van een breed programma kostenbewustzijn van de overheid. In het kort is het de bedoeling dat de verzekeraars in de eerste helft van 2014 informatie aan de factuur gaan toevoegen waar ze nu al de beschikking over hebben (bijv. het specialisme en de diagnose). Vanaf 1 juni 2014 wordt dat verder uitgebreid met de belangrijkste zorgactiviteiten die bij het geleverde DBC-zorgproduct horen. ZH308 is de standaard waarin declaraties door de zorginstelling aan de zorgverzekeraar aangeboden worden, ZH309 heeft betrekking op de retourmeldingen vanuit de zorgverzekeraar naar de zorginstelling.

Volgende stap

Zodra de software van zorgverzekeraars gereed is kan de volgende stap gezet worden. Deze stap houdt in dat de verschillende systemen van ziekenhuizen en zorgverzekeraars met elkaar getest worden.

Epd / LSP

Medische gegevens vanr patiënten worden verzameld in het elektronisch patiëntendossier/cliëntendossier. De uitwisseling daarvan vindt plaats via het Landelijk Schakelpunt (LSP). In het dossier epd/LSP verzamelt Zorgvisie best practices en artikelen over dit onderwerp.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.