Mededingingswet Juiste zorg op de juiste plek ongewijzigd

De Mededingingswet in de zorg hoeft niet te worden aangepast om Juiste Zorg Op de Juiste Plek mogelijk te maken. Dat vertelt Bart Broers, directeur zorg van de ACM op 26 juni tijdens de bijeenkomst ‘Regionale samenwerking tussen ziekenhuizen’, in aanwezigheid van diverse zorgbestuurders. De nieuwe Leidraad Juiste zorg op de juiste plek moet handvatten geven moet duidelijk maken welke ruimte er in de wet bestaat voor regionale samenwerking.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
fusie, Dijklander Ziekenhuis
Foto: Fotolia

Regionale samenwerking tussen ziekenhuizen kan bijdragen aan JZOJP. De vraag is wanneer dergelijke samenwerking tot de concurrentiebeperkende gedragingen leidt, waar mogelijk sancties voor kunnen worden opgelegd. De Mededingingswet beoordeelt afspraken tussen ziekenhuizen en maatschappen. Hoewel de wet volgens de ACM voldoende ruimte biedt, lijkt er in de sector behoefte aan een apart mededingingskader voor de zorg. De huidige wet zou te vaak schuren met de opdracht om in het kader van de JZOJP meer regionaal samen te gaan werken.

Mededingingskader JZOJP

Tijdens de bijeenkomst ‘Regionale samenwerking tussen ziekenhuizen’ lichtte Broers de taak van de toezichthouder toe bij JZOJP. In gesprek

0
464

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.