Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Medicatiecoach wint zorginnovatieprijs

Redacteur KinderopvangTotaal
Het online programma voor begeleiding bij medicatie 'Mijnmedicijncoach' heeft de zorginnovatieprijs gewonnen van de beroepsorganisatie voor apothekers KNMP.
Medicatiecoach wint zorginnovatieprijs
Foto: ANP Lex van Lieshout

Onnodig doktersbezoek en onnodige ziekenhuisopnames worden vermeden. De kennis van de patiënt over zijn aandoening en medicijnen wordt vergroot en de therapietrouw neemt gemiddeld met 35 procent toe. Dat zijn enkele positieve effecten van het online medicatiebegeleidingsprogramma, waarmee het de Zorginnovatieprijs van KNMP wist binnen te halen.

Overzicht

Mijnmedicijncoach is een programma dat mensen kunnen gebruiken bij het veelvuldig gebruik van diverse medicijnen om het overzicht te houden. Het programma stimuleert mensen zelf na te denken over hun medicijngebruik, aldus KNMP. Onder meer door mensen van informatie te voorzien, zoals het geven van medicatieoverzichten, informatie op apotheek.nl, folders van het NHG of patiëntenverenigingen.

Chronische gebruikers

Ongeveer 600 apothekers gebruiken dit programma bij hun zorgverlening. Circa 80.000 patiënten gebruiken het als ondersteuning om hun medicijngebruik te managen en om te communiceren met hun apotheker. In 2005 heeft apotheker Sjoerd Komen samen met collega’s Paul de Wit (arts) en Jan Veldhuizen (huisarts) het bedrijf 2Comply opgericht met als doel om in de eerstelijns zorg chronische medicatiegebruikers te ondersteunen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.