Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Medicatieproblemen vooral door bijwerkingen

Redacteur KinderopvangTotaal
Zes van de tien ziekenhuispatiënten hebben bijwerkingen van de medicijnen die ze toegediend krijgen. Medicatieveiligheid is echter vooral gericht op fouten. Uit onderzoek van het Universitair Medisch Centrum Groningen blijkt dat vroege signalering van bijwerkingen veel medicatieproblemen kan oplossen.
Medicatieproblemen vooral door bijwerkingen
Foto: ANP Lex van Lieshout
Premium

De onderzoekers van het Universitair

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  5 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Beste Leus . Uw moeder krijgt…deze medicamenten TOEGEDIEND en te SLIKKEN. Weigeren kan ze niet en zelfs retard-medicijnen worden door vaak onbevoegd en en onbekwaam rpersoneel door het eten geprakt en in uw moeder gepropt. Sterkte met de fantaaaastische hedenlandse , steeds meer nedergangse zorgverlening !!! Overigens leve het medicijn lsp of epd , waaraan de minister en haar ambtenaren al verslaafd lijken als ultime , feiloze therapie voor onze zieke zorg , zonder lekkende bijwerkingen ???

  3. Nu, daar kan ik mijn recente ervaring wel bijzetten. Ziek van de ‘pijnstiller’ coctail Lyrica & Oxycontin, werd de dosis alleen maar opgehoogd. Dat ik aangaf dat dit de pijnklachten alleen maar maskeerde ipv weg te nemen, was dus geen reden om te kijken naar de oorzaak van de pijn. Integendeel, gewoon de dosis en de duur verhogen. Er kont zelfs geen pijnteam meer om de hoek kijken hierbij. Bij ontslag met deze medicatie, 120 x 7,5 mg Lyrica + 60 x 20 mg Oxicontin = kom over 14 dagen maar even langs. Dat is langer thuis dit slikken dan in het ziekenhuis. Ziek van de medicijnen en bijwerkingen. (Atrium Heerlen)

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.