Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Medisch Centrum Leeuwarden over op epd van Epic

Het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) gaat op vrijdag 1 april 2016 over op een nieuw elektronisch patiëntendossier (epd) van Epic. Het afgelopen anderhalf jaar werkte het MCL toe naar dit moment; de grootste verandering in de geschiedenis van het MCL.
epd.jpeg

De livegang van Epic is niet alleen de invoering van een nieuw automatiseringssysteem, maar houdt ook een geheel nieuwe werkwijze in voor iedereen in het ziekenhuis. Epic vervangt een groot aantal van de huidige automatiseringssystemen in het ziekenhuis. Het project heeft 18 maanden geduurd, met betrokkenheid van 80 fulltime projectmedewerkers vanuit het MCL. Om goed met het nieuwe epd te kunnen werken, zijn 3.700 medewerkers getraind. De invoering van het systeem kost dertig miljoen euro.

Geoptimaliseerd
In het MCL is het Epic-systeem toegesneden op de werkwijze van het MCL. Maar ook de processen in het MCL zijn tegen het licht gehouden en geoptimaliseerd. In de eerste weken na de introductie van Epic worden tijdelijk minder patiënten behandeld dan anders. De verwachting is dat medewerkers tijdens de inwerkperiode van Epic tijd nodig hebben om te wennen aan de nieuwe werkwijze.

Epic
Epic is in Nederland een groeiende leverancier van elektronische patiëntendossiers. Het MCL bevindt zich in Nederland in gezelschap van de volgende ziekenhuizen die Epic gebruiken: Radboudumc, AMC, VUmc, OLVG, Spaarne Gasthuis en het Amphia ziekenhuis. Onlangs maakte het UMCG, waarmee het MCL veelvuldig samenwerkt, ook bekend voor Epic te kiezen als nieuw EPD.

Dossier EPD/ZIS
Het elektronisch patiëntendossier staat vol waardevolle informatie over de patiënt. Zorgverleners zijn hierdoor snel op de hoogte over de status van patiënten. Ook worden er steeds meer intelligente toepassingen bedacht die gebruikmaken van deze informatie.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.