Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meer samenwerking geboortezorg Utrecht

Vanwege personeelstekort gaan drie ziekenhuizen in Utrecht samen met verloskundigen en kraamverzorgenden de samenwerking intensiveren.
Mijn Zorg Log
AdobeStock

Op die manier worden capaciteitsproblemen deze zomer voorkomen. Het St. Antonius Ziekenhuis, Diakonessenhuis en UMC Utrecht gaan onderling meer en vaker informatie uitwisselen over de beschikbare capaciteit. Ook komt er een portaal voor de acute zorg waar verloskundigen uit de regio Utrecht in één overzicht zien waar er plek is.

Bij St. Antonius Geboortezorg locatie Nieuwegein worden tijdelijk alleen geplande keizersnedes gedaan en voor andere bevallingen wordt doorverwezen naar St. Antonius Geboortezorg Utrecht (Leidsche Rijn) of naar andere geboortezorgcentra in de regio Utrecht.

Deskundigen

Er zijn per ziekenhuis twee deskundigen aangesteld die per dag precies weten welke capaciteit beschikbaar is. Ook kan de regio Utrecht rekenen op ondersteuning van ziekenhuizen in Gouda, Amersfoort, Gorinchem en Tiel.

Tekort

Mogelijke capaciteitsproblemen worden veroorzaakt door vakanties, maar ook door het tekort aan gespecialiseerd opgeleid zorgpersoneel en minder capaciteit van kraamverzorgenden in de regio Utrecht.

De ziekenhuizen benadrukken dat de acute zorg altijd gegarandeerd is.

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.