Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meer samenwerking Laurentius en Maastricht UMC+

Het Laurentius Ziekenhuis in Roermond en het Maastricht UMC+ hebben een intentieverklaring getekend om intensieve samenwerking nader te verkennen. In de komende periode ligt het accent met name op de medisch inhoudelijke uitwerking van samenwerking tussen vakgroepen en specialismen.
Meer samenwerking Laurentius en Maastricht UMC+

De ziekenhuizen werken op verschillende onderdelen al jaren intensief samen, zoals bij de Intensive Care (IC) zorg en bij de opleiding van coassistenten en medisch specialisten in opleiding. Diverse samenwerkingsvormen bij diverse specialismen zullen verder worden onderzocht, waaronder op gebieden van acute zorg (onder meer verloskunde), oncologie, gynaecologie, chirurgie en oogheelkunde. Daarnaast is het streven om de medisch specialistische functies over en weer verder te versterken, passend bij en ter borging van de strategische ambities van beide organisaties.

Concentratie en netwerken

Concentreren of alleen verder? Voor die vraag staan veel zorginstellingen in deze onzekere tijden.

Kwetsbaar

Jack Thiadens, voorzitter raad van bestuur Laurentius: ‘Op een aantal gebieden worden volumenormen gesteld aan bepaalde behandelingen die een ziekenhuis biedt. De schaal van Laurentius blijkt dan kwetsbaar. Zonder de bestaande intensieve contacten met het Maastricht UMC+ had het Laurentius bijvoorbeeld geen IC-zorg van het huidige hoge niveau kunnen blijven bieden. Nu is het naar volle tevredenheid en op hoog kwalitatief niveau geregeld. Allemaal redenen waarom wij de samenwerking op zorginhoudelijk vlak verder intensiveren. In het Maastricht UMC+ hebben we een prettige en solide samenwerkingspartner, die meerwaarde biedt aan ons ziekenhuis en complementair aan ons zorgpakket is.’

Dichter bij

Guy Peeters, voorzitter raad van bestuur Maastricht UMC+: ‘We hebben geïnvesteerd in de samenwerking op de IC met het Laurentius en hebben goede contacten opgebouwd. Het is onze taak als academisch ziekenhuis om kennis te delen binnen de regio. De eerste periode van samenwerking tussen onze beide ziekenhuizen is uitstekend verlopen en we bouwen die met elkaar verder uit binnen andere vakgroepen en specialismen. Samenwerking is niet alleen effectief, maar leidt er ook toe dat de zorg dichter bij de patiënt geboden kan blijven worden.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.