Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Meer verpleegkundigen vakbondslid

Het aantal verpleegkundigen en verzorgenden dat lid is van een vakbond is gestegen. Op 1 januari 2014 hadden vakbonden Abvakabo FNV, CNV Publieke Zaak, NU’91 en FBZ gezamenlijk 177.791 leden, in 2013 waren dit er nog 172.007.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Meer verpleegkundigen vakbondslid

Van de vakbonden is Abvakabo FNV de grootste (105.862), gevolgd door FBZ (25.023), NU’91 (24,255) en CNV Publieke Zaak (22.642). De meeste leden zijn actief in de VVT. Dat blijkt uit actuele cijfers van de Stichting Publicatie Jaarboeken (SPJ) in handen van vakblad Nursing. Op de website werknemersindezorg.nl houdt de SPJ een overzicht van de ledentallen bij. De leden worden geteld op basis van de grote cao’s in de zorg, die van de universitair medische centra, de ziekenhuizen, de verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg (VVT), gehandicaptenzorg en geestelijke gezondheidszorg. Het gaat dus niet alleen om verpleegkundigen en verzorgenden, maar

1
145

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.