Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meer zorgbanen voor vluchtelingen in Euregio Limburg

Bert Bukman
In de Euregio Maas-Rijn gaan meer vluchtelingen aan het werk in de zorgsector. Dit is de kern van een plan waarbij onder meer Zuyderland Medisch Centrum betrokken is.
Zuyderland

Met het project ‘In de zorg – uit de zorgen‘ willen vluchtelingenorganisaties en zorginstellingen in de Euregio Maas-Rijn twee vliegen in een klap slaan. Erkende vluchtelingen kunnen aan het werk, en tegelijkertijd moet op deze manier het personeelstekort in de zorg worden verkleind.

Ervaring

‘We zien het project als een grote kans,’ zegt Roel Goffin hierover. Hij is lid van de raad van bestuur van Zuyderland Medisch Centrum, een van de deelnemers aan het project. ‘We hebben hier al ervaring mee binnen onze groep vrijwilligers. Daarin leveren ook erkende vluchtelingen een bijdrage aan het welzijn van onze patiënten en cliënten op diverse locaties.’

In het project In de zorg – uit de zorgen wordt volgens Goffin een volgende stap gezet. ‘Straks kunnen vluchtelingen aan de slag als opgeleide zorgmedewerker binnen onze centra.’

Scholing

De partners in het project uit Nederlands en Belgisch Limburg en de stadregio Aachen willen richten het programma in met onder meer een bemiddelingstraject, scholing en persoonlijke on-the-job-begeleiding voor vluchtelingen.

Het project wordt mogelijk gemaakt door het Europese programma Interreg V-A (2014-2020). het is niet het eerste project in Nederland waarbij vluchtelingen aan de slag gaan in de zorgsector. Eerder kregen zij in Katwijk woonruimte aangeboden in een verpleeghuis en werden tegelijkertijd opgeleid om ouderen te verzorgen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.