Melkert: ‘Budgetten hoofdlijnenakkoord staan onder druk’

NVZ-bestuurder Ad Melkert zet vraagtekens bij de haalbaarheid van het hoofdlijnenakkoord medisch specialistische zorg. De uitvoerbaarheid staat onder druk omdat sommige zaken niet zijn meegenomen in het akkoord.  

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Dat zegt hij in NRC Handelsblad. In het hoofdlijnenakkoord medisch specialistische zorg zijn het verduurzamen van gebouwen, het tekort aan zorgpersoneel en investeringen in ICT niet meegenomen. Dit vraagt om nieuwe gesprekken met betrokkenen, stelt de woordvoerder van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) in een toelichting.

Dure geneesmiddelen

Ook de groei van dure geneesmiddelen zet door: In 2017 werd € 2,0 miljard uitgegeven aan dure geneesmiddelen. Ten opzichte van 2016 is dit een stijging van 7,7 procent. Een stijging van de uitgaven aan dure geneesmiddelen hoger dan de groeiruimte zoals afgesproken in het hoofdlijnenakkoord zet druk op andere

1
728

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. Melkert wil meer geld voor het verduurzamen van gebouwen, personeel en investeringen in ICT. Een regulier ziekenhuis geeft nu al 50% van haar kosten uit aan deze aspecten. Tijd voor digitale transformatie zoals deze in alle maatschappelijke sectoren reeds heeft plaatsgevonden. Vooral niet meer geld erbij maar digitaal transformeren. Dat voorkomt meteen al 50% van de polikliniek bezoeken, en 50% van de de opgenomen patiënten kan naar huis.Snel betere zorg dichtbij tegen een eerlijke prijs.

    Lees ook mijn artikel in Het Parool.

    https://www.parool.nl/opinie/-zorg-kan-vaak-ook-buiten-het-ziekenhuis~a4624683/

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.