Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Mensvriendelijke’ aanpak bij invoering EPD werkt het best

Mario Gibbels
Invoering van een EPD in een ziekenhuis heeft meer kans van slagen als gekozen wordt voor een 'mensvriendelijker sociotechnologische’ aanpak. Dat schrijven neuroloog Siegers en EPD-manager Houben van het St. Antonius Ziekenhuis in een artikel in Medisch Contact.

Volgens Houben en Siegers is het St. Antonius Ziekenhuuis een van de weinige ziekenhuizen waar al met een volwaardig, in dit geval zelf gebouwd, EPD wordt gewerkt.

Houben en Siegers pleiten in hun artikel voor een geleidelijk traject waarbij met name voor de artsen, de belangrijkste gebruikers, een hoofdrol is weggelegd. “In het St. Antonius Ziekenhuis is het idee dat het nieuwe EPD meteen workflow-ondersteuning zou kunnen bieden al snel losgelaten en is de focus gericht op een kwalitatief goed registrerend systeem.”

Conclusie van beide auteurs is dat er geen betere manier is om het ‘ideale’ EPD te realiseren dan gewoon te beginnen. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.