Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Menzis geeft prijsvoordeel aan topzorgziekenhuizen

Het Diakonessenhuis Utrecht en het Martini ziekenhuis in Groningen zijn twee van de gelukkigen aan wie Menzis haar ‘topzorg predikaat’ heeft verleend. Hiermee zijn de ziekenhuizen ‘voorkeurziekenhuis’ en genieten zij prijsvoordelen.

Zorgverzekeraar Menzis deelt dit jaar voor het eerst topzorgpredikaten uit voor vijf behandelingen in het vrije prijssegment: borskankeroperaties, staaroperaties, meniscusoperaties, liesbreukoperaties en spataderbehandelingen.

Voor Menzis is dit een manier van aanbesteden. In totaal gaat het om zestig dbc’s waarvan de verzekeraar voor de zomer een prijs per dbc vaststelde. Ziekenhuizen uit de regio’s waar Menzis marktleider is, konden op deze dbc’s bieden. Het ziekenhuis dat in de ogen van Menzis de hoogste kwaliteit bood, zou in aanmerking komen voor het predikaat topzorg. Tot 15 juli konden ziekenhuizen intekenen en offertes uitbrengen. Per regio zijn twee topzorgziekenhuizen geselecteerd.

Het Martiniziekenhuis kreeg vier van de vijf te verdelen topzorgpredikaten voor ziekenhuizen in de noordelijke regio. In het midden van het land kreeg het Diakonessenhuis ook vier topzorgpredikaten.

Met de nominatie van topzorgziekenhuis op zak krijgen de ziekenhuizen van Menzis tien procent meer voor hun dbc’s dan andere, concurrerende ziekenhuizen. Bovendien zal Menzis haar verzekerden actief naar hen toe sturen. (Zorgvisie-Carina van Aartsen)

Links

Diakonessenhuis Utrecht

Martini Ziekenhuis

Lees ook:

Menzis gaat dbc’s aanbesteden

5 REACTIES

  1. Nou, als het om borstkanker gaat, zou je, volgens Menzis, alleen maar goed terecht kunnen in het midden van het land. Een heleboel gerenommeerde dokters en ziekenhuizen voldoen zogenaamd niet aan de criteria. Of zou het zo zijn dat Menzis maar weinig ziekenhuizen selecteert, zodat de meeste van hun verzekerden daarheen gaan en er een prijsvoordeel wordt verkregen? En dat dat dus NIKS met topzorg te maken heeft?
    Schandelijk, Menzis, werkelijk schandelijk !!!!

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.