Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Menzis vergoedt e-health voor hartpatiënten

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Thuisbegeleiding voor hartpatiënten in de Achterhoek zorgt voor minder ziekenhuisbezoeken.
Beter Healthcare
iStock

Samenwerkingsverband Slingeland Ziekenhuis, vvt-organisatie Sensire en zorgverzekeraar Menzis zijn een project gestart voor de thuisbegeleiding van hartpatiënten.

E-health

Hartpatiënten in de Achterhoek hoeven minder vaak voor controle naar het ziekenhuis doordat ze thuis door het ziekenhuis kunnen worden gevolgd. Ze geven twee keer per week via de iPad hun hartslag, bloeddruk en gewicht door. Deze nieuwe digitale zorgverlening wordt nu door zorgverzekeraar Menzis volledig vergoed. Met de toepassing bundelen de cardiologen van het Slingeland Ziekenhuis, de verpleegkundigen bij Sensire hun kennis en wisselen deze gemakkelijker uit. Volgens de zorgaanbieders gaan de patiënten er ook gezonder van leven doordat ze zelf de regie kunnen nemen over hun gezondheid.

COPD

Mensen in de regio die lijden aan COPD kunnen al langer gebruik maken van zorg op afstand via het project InBeeld.  Met de cVitals app van het Nederlandse bedrijf FocusCura, die werkt op een iPad of ander digitaal device, kunnen klanten, verpleegkundigen of artsen informatie uitwisselen en beeldbellen via een beveiligde verbinding. Zo nodig heeft de patiënt direct contact met de verpleegkundige of wordt er een afspraak in het ziekenhuis geregeld.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.