Meurs bezorgd over bestuurlijke drukte rond msb

De invoering van de medisch specialistische bedrijven (msb’s) leidt tot te veel bestuurlijke drukte. Grootste winstpunt is wel dat specialisten onderling beter samenwerken en elkaar aanspreken op kwaliteit van zorg, vindt Pauline Meurs.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Meurs_Pauline.jpeg
Dat specialisten elkaar meer aanspreken op kwaliteit

Pauline Meurs, hoogleraar bestuur van de gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit, deed haar uitspraken als dagvoorzitter op het symposium ‘Het MSB: van vluchtheuvel tot knooppunt’, dat de Federatie Medisch Specialisten (FMS) op donderdag 24 november heeft georganiseerd.  ‘Het is nog wel een kerstboom. Mijn advies zou zijn: maak het simpeler. Dan kun je ook met de raad van bestuur wederzijdse verplichtingen aangaan, want zij moet ook in jullie investeren’, valt te lezen in het verslag op de website van de FMS.

Specialisten spreken elkaar aan op kwaliteit
Meurs vindt dat er in ziekenhuizen wel ‘heel veel overlegtafels en

1
160

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. Op het FMS congres was ook een voordracht door Mike Korst, voorzitter van de Bossche Specialisten Coöperatie. Dit MSB heeft alle medisch specialisten (vrijgevestigd en loondienst) in 1 organisatie gebracht. Het grote voordeel is dat alle issues (patiëntenzorg, veiligheid, kwaliteit, financieel, opleiding enz) op 1 bestuurstafel worden besproken. Dus ook 1 overleg orgaan met de RvB. Zeer efficiënt en deze "gouden standaard" zou landelijk de norm moeten worden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.